Exterieur

Het goed onderhouden van uw woning is van essentieel belang. Niet alleen om de waarde van uw woning op peil te houden, maar zeker ook om uw woning te beschermen tegen allerlei weersinvloeden. Zowel de regen en winterse temperaturen, als de felle zon in de zomer hebben invloed op de kwaliteit van het schilderwerk, met soms zelfs houtrot als gevolg. Om dit te voorkomen, is het juist aanbrengen van een goed verfsysteem en dit onderhouden van groot belang.

BTW-voordeel

In september 2009 is de lage BTW-regeling voor schilder- en stukadoorwerken verbeterd. Dat scheelt u behoorlijk in kosten. Wanneer de woning ouder dan twee jaar is, betaalt u het lage BTW-tarief van 6% voor al het schilderwerk. Deze periode van twee jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken enz. vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning.

Woningen jonger dan twee jaar en gebouwen met een andere bestemming dan die van woning vallen dus niet onder deze maatregel. Voor deze gebouwen moet over schilderwerk het hoge BTW-tarief worden berekend.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij maken graag een afspraak met u voor een persoonlijke kennismaking.

Finishing Touch Schilderwerken

  • Schilders van woningen, boerderijen, landhuizen, monumenten en bedrijfspanden.
  • Ambachtelijk vakmanschap.
  • Oog voor detail en gevoel voor stijl.
  • Meerjaren onderhoudsplan voor een langere levensduur van het schilderwerk.
  • De basis voor een duurzaam resultaat.
  • Duidelijke afspraken.